Natuurgeneeskundig therapeut
trainingen

Diabetes 2 te lijf

Leefstijl en gezonde voeding zijn het medicijn tegen diabetes type 2, alleen dat kan genezing bewerkstelligen.

lees meer

Diabetes type 2 te lijf

De media staan er vol van; diabetes type 2 (ouderdomssuiker) hoeft toch niet zo ” voor het leven” te zijn als dat het jaren lang aan patiënten verteld is. Zou je er dan toch zelf wat aan kunnen doen? Ja! Dat kan! Maar wat dan?

Meld je aan want gun uzelf het beste voor uw lichaam!

Leef gezond!

Meer info: Diabetes type 2 te lijf!

Wie diabetes type 2 heeft kan door gezonder eten, te bewegen en af te vallen er voor zorgen dat het lichaam weer beter reageert op insuline. De bloedsuikerspiegel wordt dan lager en stabieler.Er zijn zelfs mensen die daardoor helemaal geen insuline of medicijnen meer nodig hebben. Dit wordt ook wel ” Diabetes type 2 omkeren” of remissie genoemd. Door betere bloedsuikerwaarden voel je je beter. Bovendien heb je minder kans op complicaties van diabetes op langere termijn zoals onder andere hart en vaatziekten, oogproblemen of nierziekten.

Nederland telt op dit moment al ongeveer 1,28 miljoen mensen met diabetes type 2 en de verwachting dat dit aantal erg zal stijgen, want er zijn veel mensen die zelf niet eens weten dat ze diabetes hebben. Niet iedereen heeft namelijk duidelijke klachten die horen bij diabetes. Veel symptomen lijken op dingen die iedereen wel eens heeft, zoals vermoeidheid en futloos zijn.

De meest voorkomende vorm van diabetes type 2 ontstaat tegenwoordig bij steeds jongere mensen. Het leek jaren een progressieve voortgaande ziekte te zijn: als je het eenmaal hebt kom je er nooit meer vanaf en dus ook niet meer van de medicijnen af. De laatste jaren is echter ontdekt dat er wel verbetering en zelf genezing mogelijk is.

Met interventie op basis van voeding, leefstijl, beweging en ontspanning is het mogelijk het tij te keren, waardoor minder of zelfs helemaal geen medicatie meer nodig is.
We werken met het Metabolic Balance Programma, waarbij n.a.v. uw bloedwaarden een persoonlijk voeding- en begeleidingsplan opgesteld wordt zodat U een op maat gemaakt advies ontvangt. Altijd in samenwerking met uw eigen arts.

Pak die kans en ga voor een gezonder leven!!!

 • Ik had nooit gedacht dat eten wat bij je past zo'n geweldig effect zouden hebben! Ik heb me lang niet zo lekker fit gevoeld! Monique bedankt voor je steun en deskundig advies.

  -Anoniem-
 • Door de coachingsgesprekken voel ik meer rust bij de keuzes die ik heb gemaakt als werkende moeder.

  -Anoniem-
 • Binnen de opleiding Kinderbekkenfysiotherapie wordt aandacht gegeven aan de manier van communiceren, vooral de interactie tussen de fysiotherapeut/hulpverlener  aan de ene kant en de ouder en het kind aan de andere kant. De communicatietechnieken volgens Nagy sluiten hier erg goed bij aan. In het belang van het kind is het uitermate belangrijk dat ouders en hulpverlener samen kunnen werken bij de behandeling van de kinderen. Daarin heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid. Ouders vertrouwen hun kind aan de fysiotherapeut / hulpverlener toe en het is de bedoeling dat het een gedeelde verantwoordelijkheid wordt van ouders en van de fysiotherapeut. Pas dan krijgt een kind ook volledige ontplooiingskansen.

  -Anoniem- Opleiding Kinderbekken-fysiotherapie
 • Opvallend is dat deze manier van communicatie/ contextuele hulpverlening volgens Nagy een positieve benadering heeft voor zowel ouder als kind. Sommige aspecten worden al onbewust toegepast. Na deze les zijn we ons bewust van de drie-hoeks relatie tussen ouder- kind en therapeut. Hun onderlinge loyaliteit (verticaal) en om als therapeut hier niet tussen in te komen. Deze kan opgelost worden door a) bewust te kiezen voor meerzijdig partijdigheid: het opzoeken van gezamenlijke factoren en b) het erkennen van verdiensten van zowel ouder als kind. Als therapeut vergroot je de verticale verbondenheid en verlies je zowel ouder als kind niet. Dit komt de therapie ten goede.

  Student
 • Na de lesdag over communiceren ging ik ook positiever communiceren naar mijn eigen kinderen en dat voelt veel prettiger. Het is zo makkelijk om altijd te benoemen wat er niet goed gaat (vooral bij pubers) maar als je eerst begint met iets wat wel goed gaat klinkt het al veel fijner en minder negatief. Dus dit is iets wat ik zeker ga mee nemen in mijn behandelingen. Het leerproces van dit voortraject zet zich dus ook door in de privésituatie en dat vind ik voor de persoonlijke groei een prettig gegeven.

  Student 2
 • Voor mijn werk moet ik vaak voor een grote groep spreken. Ik blijf het spannend vinden, maar door de training weet ik nu hoe ik me kan voorbereiden en sta ik er een stuk zekerder. Mijn verhaal komt nu ook veel beter over bij mijn publiek. Monique bedankt!

  Marco
 • In een periode van onzekerheid wist Monique helder en rustig inzicht te verschaffen. Dank voor de waardevolle coaching. 

  Els
 • Duidelijkheid wat betreft ik wel en niet kan eten. Een goede spijsvertering- -Geen buikpijn - Geen pijnlijke gewrichten meer - Geen hongergevoel - Gewichtsverlies - Een opgeruimd gelukkig gevoel Heel makkelijk te hanteren ook in een restaurant of onderweg.

  Eveline

Start typing and press Enter to search