Natuurgeneeskundig therapeut
appel

Metabolic Balance®

Door een verkeerde keuze van levensmiddelen krijgt het lichaam vaak niet meer die voedingsstoffen binnen,

die nodig zijn voor het onderhouden van een uitgebalanceerde stofwisseling en een optimale hormoonhuishouding.

Ik help je graag om de balans weer terug te brengen, waardoor je je weer fitter voelt, gezonder en slanker.

BEGINNEN?

GEZOND, FIT EN SLANK

Onze voeding bestaat veelal uit ongeschikte koolhydraten. Tegelijkertijd ontbreken voldoende eiwit, secundaire plantenstoffen, vitaminen, en mineralen. Zo’n voeding stimuleert de productie van insuline, ons belangrijkste hormoon voor de stofwisseling, wat gevolgen heeft voor ons lichaam, het gewicht en de gezondheid!

Na bijna 20 jaar met het thema ‘gezond eten’ bezig te zijn geweest, is het gelukt, met behulp van artsen, voedingswetenschappers, en computerdeskundigen, een computerprogramma te ontwikkelen, om dit probleem op te lossen.

 U hoeft zelf niet na te denken over welke voedingsmiddelen en hoeveelheden gezond en geschikt zijn. U krijgt een kant en klaar op maat gemaakt individueel voedingsplan.

Persoonlijk voedingsplan

Het programma berekent voor elke deelnemer aan de hand van zijn bloedwaarden een persoonlijk voedingsplan. De samenstelling van de maaltijden en de voedingsrichtlijnen, ondersteunen de natuurlijke productie van insuline, een uitgebalanceerde hormoonhuishouding en daarmee een gezonde stofwisseling.

Zo wordt het mogelijk klachten als hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, te hoge bloedsuiker, artrose, migraine te verminderen of verhelpen en het gewicht blijvend te reguleren!

SUCCESVERHAAL VAN JANTINE

Ik ben in dec 2017 begonnen met Metabolic Balance. Ik was helemaal klaar met m’n gewicht maar ook met al mijn klachten. Ik had last van astma, hoge bloeddruk, fibromyalgie, allergieën en PDS. Ik had gehoord wat Metabolic Balance met sommige mensen deed en dacht, dat wil ik ook. Dus heb een afspraak gemaakt met Monique Tijdhof die mij begeleide met Metabolic Balance.

De eerste dagen was wel even wennen en soms best moeilijk. Geen potjes,blikjes, zakjes of suikers meer. Ik moest een beetje een balans vinden in de wereld van eiwitten, groenten en fruit, en de juiste hoeveelheden. Ik had al wel na 2 weken het gevoel dat ik me fitter voelde en meer energie had. Ik vond het eten dan ook heerlijk en had geen moeite met de maaltijden. ( je moet soms best veel eten) Ik werd steeds gemotiveerder en viel ook steeds meer af. Dat was natuurlijk ook een geweldige stimulans.

Ik hield me dan ook echt strak aan het plan. Etentjes, feestjes waren dan voor mij ook een tijd lang MB proof, 3 maaltijden, geen tussendoortjes en veel water en na 21 uur savond at ik echt niets meer. Nu wel weer af en toe hoor.

Mijn lichamelijke klachten namen ook steeds meer af, heb de hele winter geen astma aanval of medicatie hiervoor gebruikt. Mijn bloeddruk was weer normaal en ik moest zelfs stoppen met m’n bloeddrukverlagers. Ik voelde me veel fitter en had veel meer energie. Ook mijn PDS klachten namen erg af. Voorheen toen ik alles nog at, moest ik soms wel 5-6 keer per dag naar de toilet en soms na een etentje zat ik de hele nacht op het toilet. Nu met MB heb ik een normale stoelgang. En als ik af en toe een “smokkelmoment” heb en het verkeerd valt, (dat ik dan weer tig keer maar de wc moet) dan weet ik waarom ik Metabolic Balance doe.

Ik ben nu een driekwart jaar verder en ben inmiddels 30 kilo afgevallen en voel me er erg geweldig goed bij. Ik ben van kledingmaat 46/48 naar 40/42 gegaan. Dit is ook heerlijk, gewoon weer kleding kopen in de winkels en niet meer naar de “grote maten “ winkels. Ik wordt er vrolijker van en ik straal weer volgens vele mensen.
En ik zie het ook niet meer als een dieet maar meer als een gezonde levensstijl, die mij bijzonder goed bevalt.

Gezondheid
Gezondheid
Gezondheid
De omschakeling in voedings- gewoonte zorgt voor een betere fysieke en psychische gesteldheid. Het leidt tot een gezonder lichaam, vitaler voorkomen, een beter uithoudingsvermogen, een betere concentratie en een gelijkmatigere gemoedstoestand. Dit gevoel is al na enkele dagen merkbaar.
Gewichtsregulatie
Gewichtsregulatie
Gewichtsregulatie
Enkel door het omzetten van uw voedingspatroon, zonder vasten of hongeren, zonder inname van maaltijdvervangers of medicamenten, wordt het gewicht geleidelijk gereguleerd.

Stabiel streefgewicht
Stabiel streefgewicht
Stabiel streefgewicht
Het bij vele diëten bekende jojo-effect kan door een behoedzame omschakeling worden voorkomen. Wie eenmaal zijn voeding heeft aangepast en enkele basisregels blijft volgen, heeft grote kans zijn gewenste gewicht te behouden.


Mooie huid
Mooie huid
Mooie huid
Het ontstaan van rimpels in het gezicht en op andere plaatsen, zoals dat vaak voorkomt bij mensen die een dieet volgen, wordt tegengegaan, doordat het gewichtsverlies niet ten koste gaat van het spier- en bindweefsel, maar voornamelijk vetten worden afgebroken.

 • Fase 1

  Na een informatieavond of een persoonlijk consult, wordt aan de hand van uw bloedwaarden en uw gezondheidsgegevens uw persoonlijke voedingsplan opgesteld. Het programma begint met een korte voorbereidingsfase waarin uw lichaam langzaam wordt voorbereid op de komende omschakelingen in uw voedingspatroon. • Fase 2

  Tijdens de strenge fase die minstens twee weken duurt, stelt uw lichaam zich in op de nieuwe voedingswijze. U let op de veranderingen die u ervaart op het gebied van uw gezondheid en uw gewicht.

 • Fase 3

  In fase 3 gaat u voorzichtig voeding uitproberen die in de vorige fase niet was toegestaan. Op deze manier ontdekt u de voor u persoonlijk best passende voedingswijze, terwijl u blijft letten op verdere veranderingen in uw gewicht en gezondheid.


 • Fase 4

  De fase van gewichtsbehoud kent geen einde en begint zodra u met uw gewicht en uw nieuwe gezondheidssituatie tevreden bent. U bestendigt uw reeds behaalde succes doordat u enkele, inmiddels bent u vertrouwd geworden, basisregels voor voeding en beweging blijft volgen. 


 • Ik had nooit gedacht dat eten wat bij je past zo'n geweldig effect zouden hebben! Ik heb me lang niet zo lekker fit gevoeld! Monique bedankt voor je steun en deskundig advies.

  -Anoniem-
 • Duidelijkheid wat betreft ik wel en niet kan eten. Een goede spijsvertering- -Geen buikpijn - Geen pijnlijke gewrichten meer - Geen hongergevoel - Gewichtsverlies - Een opgeruimd gelukkig gevoel Heel makkelijk te hanteren ook in een restaurant of onderweg.

  Eveline

Vergoeding mogelijk, check uw verzekering!*

Aanmelden:
  Start typing and press Enter to search